Nábytkové kovanie značky BLUM sa vyznačuje vysoko kvalitným spracovaním. Zásuvkový výsuv Blum Tandembox Antaro, ktorý je vlajkovou loďou BLUMu patri medzi najpoužívanejšie nábytkové výsuvy na svete. Bez preháňania môžem napísať, že je namontovaný aspoň v 50% nových kuchynských liniek na Slovensku. Spoľahlivá korpusová lišta, moderná bočnica dostupná v dvoch farbách (hodvábna biela a platinová sivá) v kombinácii so šiestimi možnými výškami zásuvky (+ s dodatočným držiakom relingu), dĺžkou od 270 mm do 650 mm (od dĺžky 300mm každých 50mm), dvoma nosnosťami (30 a 65 kg) a troma funkciami výsuvu (zatváranie stlmením, mechanické bezúchytkové otváranie TIP ON v kombinácii s tlmením pri zatváraní alebo otváranie zásuviek na dotyk pomocou elektromotorov Servodrive)  robí z Tandemboxu univerzálnu zásuvku ktorá si nájde svoje takmer v každom nábytku. Kvalitu tohto výsuvu si môže každý vyskúšať u svojich známych, v kuchynských štúdiách či u predajcov nábytkových kovaní.

Funkcie výsuvu

Nábytkový výsuv Blum Tandembox Antaro je možné skonštruovať s dvoma funkciami výsuvu:

  • (A) Otváranie potiahnutím zásuvky (napríklad pomocou úchytky) a zatváranie s tlmením resp. s blumotion. Blumotion je termín BLUMu ktorý označuje tlmenie pri zatváraní.
  • (B) Otváranie zatlačením na čelo zásuvky, zásuvka sa vysunie pomocou Súpravy TIP ON, zásuvka sa zatvára s blumotion (s tlmením)
  • (C) Otváranie zatlačením na čelo zásuvky, zásuvka sa vysunie pomocou elektromotora ServoDrive ktorý vysunie zásuvku a zásuvku je možné zatvoriť s tlmením. Toto riešenie je najčastejšie používané pri zásuvkách s odpadkovým košom. Blum na túto situáciu vyrobil samostatnú sadu ServoDrive UNO ktorá obsahuje jednu otváraciu jednotku spolu s držiakom a napájacím zdrojom.

Korpusová lišta Tandembox Antaro

Výhody a nevýhody jednotlivých mechanizmov:

  1. – medzi výhody patrí jednoduchá konštrukcia zásuvky na ktorej sa prakticky nemá čo pokaziť. Korpusová lišta bola vyvíjaná práve na takýto spôsob používania, rokmi boli na všetkých komponentoch vychytané všetky nedostatky.
    Medzi nevýhody môže pre niektorých užívateľov nábytku patriť nutnosť použiť úchytku. Nezabúdajme však na to, že úchytka je interiérový doplnok ktorý dotvára priestor a ukazuje vkus a charakter obyvateľov domácnosti a preto ich nemusí byť ich použitie brané ako niečo zlé, práve naopak.
    V našej ponuke nájdete stovky modelov úchytiek z ktorých si určite vyberiete.
  2. Otváranie pomocou mechanického mechanizmu TIP ON – použitím tohto mechanizmu môžete vytvoriť vo Vašom interiéri čisté moderné línie bez úchytiek. Vďaka tomu získate ucelený priestor ktorý nič nenarušuje.
    Medzi nevýhody tohto spôsobu montáže patrí mierne vyššia cena zásuviek – k základnej zásuvke je potrebné dokúpiť jednotku TIP ON. Ďalšou nevýhodou je otváranie zásuviek aj po náhodnom dotknutí a preto nie sú tieto zásuvky vhodné do domácnosti s malými deťmi, ktoré môžu otvoriť zásuvky pri každom dotyku čela. Rovnako je pri zatváraní zásuviek potrebné vyvinúť silu ktorá prekoná otvárací mechanizmus. Potrebná sila závisí od celkového zaťaženia zásuvky, v prípade vyššieho zaťaženia je potrebná menšia sila (zvyšok vykoná kinetická energia) naopak, pri menej zaťaženej zásuvke je potrebná väčšia sila.
  3. Otváranie pomocou ServoDrive – aj pri použití tohto mechanizmu získate priestor bez úchytiek. Navyše je zatváranie oproti mechanickému otváraniu pomocou TIP ON mechanizmu pohodlnejšie, nie je potrebné pretláčať TIP ON mechanizmus.
    Nevýhodou tohto mechanizmu je jeho cena.

Výška výsuvu

Výsuv Blum Tandembox Antaro je možné zostaviť v šiestich výškach ktoré je možné v prípade potreby doplniť dodatočným držiakom relingu. Pri navrhovaní nábytku je však potrebné brať pod úvahu to, že vnútornú zásuvku (napríklad pre SpaceTower) nie je možné vytvoriť pri každej výške.

Prehľad dostupných výšok zásuvky Tandembox

Výška

Použiteľná nosnosť korpusovej lišty

Minimálny vnútorný priestor v skrinke

Zásuvka

Vnútorná zásuvka

N

30 kg

82,5 mm

Nie je možné zostaviť.

M

30, 65 kg

98,5 mm

106 mm

K

30, 65 kg

130,5 mm

136,5 mm

Zásuvka s relingom

B

30, 65 kg

160 mm

Nie je možné zostaviť.

C

30, 65 kg

192 mm

192 mm

D

30, 65 kg

224 mm

224 mm

D (boky K)

30, 65 kg

224 mm

224 mm

Flexibilný držiak relingu

30, 65 kg

Bez obmedzenia

Nie je možné zostaviť.

Predpokladané použitie jednotlivých výšok:

Výška N – zásuvka pod vstavanou rúrou v spodnej skrinke.

Výška M – štandardná zásuvka na príborník

Výška K – vysoká zásuvka na príborník

Výška B – nízka zásuvka s relingom v kombinácii s bokmi výšky M, táto výška nie je štandardne v katalógu, uchytenia chrbta sú však dostupné.

Výška C – stredná zásuvka s relingom, v kombinácii s bokmi výšky M

Výška D – vysoká zásuvka s relingom, pri výške D je možné použiť boky výšky M aj boky výšky K

Flexibilný držiak relingu – použitím prídavného držiaku relingu si môžete vytvoriť Tandembox ľubovoľnej výšky. Je to dôležité hlavne pri zásuvkách s vysokým čelom, napríklad na zásuvkách pod drezom. Pri dlhodobom používaní sa môže stať, že sa Vám na pri otváraní vysokej zásuvky pod drezom, v ktorej býva často umiestnený odpadkový kôš, môže stať, že sa čelo rozreguluje alebo sa vytrhnú upevňovacie skrutky. Tomuto môžete zabrániť použitím prídavného relingu ktorý môžete namontovať do ľubovoľnej výšky vďaka prídavnému držiaku. Jeho použitím sa zásuvka spevní a získate tiež možnosť dodatočného nastavenia sklonu čela zásuvky.

Pri použití flexibilného držiaka majte na úvahe to, že je potrebné olepiť hranou aj boky chrbta zásuvky na ktorej tento držiak použijete, môže sa stať, že budú v určitých miestach viditeľné.

V prípade potreby môžete v prípade potreby použiť na Vašej zásuvke niekoľko, všetko závisí od Vášho vkusu a potrieb.

Farby

Blum Tandembox Antaro je v súčasnosti dostupný v dvoch farbách – Hodvábna biela (SW) a Sivá (RAL 9006). Sivá farba je v niektorých letákoch BLUMu označovaná aj ako biely hliník alebo Sivobiela.

V minulosti boli dostupné farby Nerez a Čierna. Tieto boli v roku 2021 vyradené z ponuky.

Farby bocnic Tandembox Antaro

Dizajn

Zásuvky sú charakteristické puristickým dizajnom výrobku, vysoké zásuvky sú osadené hranatým relingom v obdĺžnikovom tvare. Všetky plastové časti sú farebne zladené s príslušnou farbou boku a prispievajú tak k harmonickému vzľadu zásuvky.

Vnútorná zásuvka

Vnútornú zásuvku zostavíte použitím uchytenia čela pre vnútornú zásuvku príslušnej výšky, hliníkového čela pre vnútornú zásuvku a relingu pre vnútornú zásuvku (pri vysokých zásuvkách).

Vnútornú zásuvku je možné zostaviť pre výšky M, K, C a D.

Čelo aj reling sú vyrobené z hlínka a je možné ich skrátiť podľa potreby bežným pílovým kotúčom na drevotriesku alebo kotúčom na hliník.

Aj v tomto prípade je zachovaná montáž – 3. diera vo vzdialenosti 37 mm od hrany korpusu. Použitím vnútornej zásuvky teda nemusíte použiť zásuvy menšiej hĺbky ako pri zásuvkách s čelom.

Vnútorná zásuvka si nájde svoje miesto v nielen v potravinovej skrini ale aj v spodných skrinkách a všade tam, kde si chcete zachovať súvislé čelo a mať v skrinke súčasne zásuvky.

Tandembox Antaro vnutorna zasuvka

Kompletné sady BLUM Tandembox Antaro

Pre zjednoduchšenie objednávania sme vytvorili na našej stránky kompletné sady všetkých dostupných kombinácii Tandemboxov. K sadám je vždy potrebné doobjednať uchytenie čela, v závislosti od plánovaného použitia zásuvky – štandardná zásuvka s čelom alebo vnútorná zásuvka.

Pre štandardnú zásuvku s čelom je potrebné objednať vždy dva kusy uchytenia čela. Na výber máte z dvoch možností upevnenia – na priskrutkovanie (ZSF.35A2) alebo Inserta (ZSF.39A2)

Pre zostavenie vnútornej zásuvky je potrebné objednať jednu sadu uchytenia čela pre vnútornú zásuvku, čelo pre vnútornú zásuvku a v prípade vysokej zásuvky aj reling pre vnútornú zásuvku. Čelo aj reling sú vyrobené z hliníka, takže ich je možné jednoducho skrátiť podľa vlastnej potreby.

Sada Tandembox Antaro

Nosnosť korpusových líšt (výsuvov)

Nosnosť najpoužívanejšieho výsuvu je 30 kg. Tento výsuv je dostupný pre dĺžky od 270 do 600 mm.
Nosnosť zosilneného výsuvu je 65 kg. Tento výsuv je dostupný pre dĺžky od 450 do 650 mm.

Obe korpusové lišty je možné použiť tak s tlmením (s blumotion) pri zatváraní ako aj s mechanizmom TIP ON pri otváraní a s tlmením pri zatváraní. TIP ON mechanizmy je potrebné zakúpiť samostatne.

V minulosti bol dostupný výsuv s nosnosťou 50 kg, tento bol vyradený okolo roku 2020 – pri nástupe univerzálnej korpusovej lišty (určenej pre kombináciu TOB – TIP ON Blumotion)

Korpusová lišta Tandembox Antaro

Montáž zásuvky Blum Tandembox Antaro

Spracovanie zásuvky umožňuje jednoduchú montáž, je potrebné pripraviť si dno a chrbát podľa návodu. Dno aj chrbát musia byť vyrobené z drevotriesky hrúbky 16 mm.

Presné odpočty na výpočet rozmerov dna a chrbtu nájdete v návode.

Dno aj chrbát je potrebné priskrutkovať pomocou skrutiek 3,5x16 k bočniciam a držiakom chrbta.
Do korpusu skrinky je potrebné priskrutkovať korpusové lišty (výsuvy) tiež pomocou skrutiek 3,5x16 alebo pomocou euroskrutiek (tzv. systémových skrutiek).

Pri montáži pamätajte na presné upevnenie skrutiek. Pri výsovch všetkých výrobcov platí, že v prípade naložených čiel má byť tretia diera vo výsuve vzialená 37mm od hrany, pri vložených čelách je prvá diera vzdialená 37mm od hrany. Pri dodržaní tejto vzdialenosti budete mať všetky výsuvy namontované rovnako a čelá Vám budú pekne lícovať.

Nastavenie zásuvky Blum Tandembox Antaro

Tandembox je možné pre nastavenie ideálnych medzier medzi dvierkami nábytku nastaviť v troch smeroch:

Nastavenie výšky.
Nastavenie do strán.
Nastavenie sklonu čela zásuvky.

Nastavenie čela zásuvky Tandembox

Demontáž zásuvky Blum Tandembox Antaro

Tandembox je možné jednoducho demontovať. Prázdnu zásuvku je potrebné úplne vysunúť a tzv. kontrolovaným pohybom vytiahnúť smerom hore a k sebe. V praxi to znamená to, že ju je potrebné vytrhnúť z výsuvu, počas tohto úkonu budete možno počuť divné zvuky, je to spôsobené mechanizmom uchytenia zásuvky.

Demontaz zasuvky, demontaz cela zasuvky.
Na obrázku vľavo je demontáž celej zásuvky.
Na obrázku vpravo je naznačené miesto demontáže čela zásuvky, tu stačí vložiť skrutkovač, pootočiť ho a mechanizmus uvoľní čelo.

Oprava zásuvky Blum Tandembox Antaro

Niektoré časti zásuvky je možné opraviť, najjednoduchšie a najrýchlejšie je však vymeniť ich za nový kus. Často nie je možné kúpiť náhradné diely ako je napríklad tlmič zásuvky, jednoduchšia je výmena celej korpusovej lišty.
V prípade záujmu o opravu Vášho Tandemboxu nás neváhajte kontaktovať, radi Vám pomôžeme a poradíme.

BLUM Servodrive pre Tandembox

Servodrive je mechanizmus (resp. skupina mechanizmov) ktorý otvára dvierka (zásuvky a výklopy) po zatlačení na dvierka pomocou elektromotorov. Tento mechanizmus vznikol ešte pred vyvinutím mechanizmu TIP ON.

Pri zásuvkách Tandembox je možné naprojektovať Váš nábytok tak, aby sa všetky zásuvky otvárali pomocou elektromotorov. V prípade záujmu o takýto mechanizmus nás kontaktujte, poradíme Vám pri výbere jednotlivých komponentov tak aby Vám všetko fungovalo správne. Zostava zahŕňa viac komponentov a jestvuje niekoľko spôsobov montáže tak aby bolo všetko dopasované potrebám užívateľa nábytku.

Za osobitnú zmienku stojí sada ServoDrive UNO – je to sada určená pre zásuvku so vstavaným odpadkovým košom, sada obsahuje napájací zdroj (transformátor) jeden otvárací mechanizmus spolu s držiakom do dna, montážnu šablónu a napájacie káble.
Táto sada je veľmi populárna. Jej použitím si uľahčíte triedenie a hlavne vyhadzovanie odpadu. Jej použitím sa Vám nestane, že ostanete stáť pred zatvorenou skrinkou s košom s rukami plnými odpadkov, stačí len ľahko potlačiť nohou čelo skrinky a ServoDrive Vám otvorí šuflík.
 

Systém ServoDrive bol navrhnutý tak, aby pre jeho zapojenie nebola potrebná revízia od elektrikára, všetko je bezpečnom jednosmernom napätí 24V, a spájanie káblov je navrhnuté tak aby montážnik neprichádzal do kontaktu s vodičom.

BLUM SpaceTower – alebo potravinová skriňa od BLUMu

Použitím vnútorných zásuviek Tandembox Antaro si viete vytvoriť prehľadnú výsuvnú potravinovú skriňu.

Jestvujú dva spôsoby montáže potravinovej skrine a to:
1) s dvierkami na výsuvoch, pričom si vysunutím otvoríte časť zásuviek a časť zásuviek ostane zatvorená.

2) s dvierkami na závesoch (je nutné použiť závesy s nulovým presahom, tak aby dvierka po otvorení neprekážali otvoreniu zásuvky, napríklad 155° záves). Pri plánovaní skrine je potrebné pamätať na to aby Vám nekolidovalo umiestnenie závesov s umiestnením zásuviek.

Na oba spôsoby montáže sa ideálne hodia vnútorné zásuvky.

Pri oboch spôsoboch použitia získate potravinovú skriňu ktorá využije priestor aj v atypických skriniach na 100%.

Blum potravinová skrina SpaceTower

BLUM SpaceTwin – alebo riešenie úzkej skrinky od BLUMu

K využitiu priestoru v úzkej skrinke môžete použiť drôtený kôš alebo v nej môžete tiež namontovať výsuvy Blum Tandebmox Antaro. Použitím dvoch zásuviek Tandembox (vysoká dole a nízka hore) si môžete ľahko nahradiť drôtený kôš ktorý nemusí vyhovovať každému.

Použitím týchto dvoch zásuviek si vytvoríte vlastný výsuvný „kôš“ ktorý si môžete prispôsobiť svojím potrebám, či už na výšku alebo šírku. Je to ideálne riešenie do atypických úzkych skriniek.

Oproti bežnému drôtenému košu získate:

  • Plné dno
  • Plné boky
  • Dizajnovú jednotnosť so zásuvkami
  • Nižšiu, alebo rovnakú cenu (v porovnaní s drôtenými košmi ktoré majú osadené výsuvy BLUM)
  • 100% využitie priestoru (hlavne atypických skriniek)

Toto riešenie stojí určite za zváženie.

Pre zníženie ceny tohto riešenia môžete použiť na dva páry bočníc (nízka hore a vysoká dole) jeden pár korpusových líšt, napríklad pravý výsuv hore na hornú zásuvku a ľavý na dolnú zásuvku. Toto riešenie nájdete aj v katalógu BLUM.

Riešenie pre úzku skrinku SpaceTwin

BLUM konfigurátor

Pre plánovanie nábytku a pre presné rozvrhnutie zásuviek môžete využiť BLUM konfigurátor ktorý nájdete na tejto stránke: www.blum.com/configurator upozorňujem Vás však, že export z konfigurátora môže byť na prvý pohľad neprehľadný, preto nás neváhajte kontaktovať v prípade, že si s nim nebudete vedieť poradiť, radi Vám pomôžeme.

Kvalita zásuvky BLUM Tandembox Antaro

Zásuvka Tandembox značky BLUM patrí medzi najlepšie zásuvky na trhu, korpusová lišta je vyrábaná a priebežne vyvíjaná už niekoľko desiatok rokov a bez preháňania môžeme povedať, že je použitá na miliónoch zásuviek na celom svete.

Percento reklamácii zásuviek Tandembox je nízke, prakticky nulové a veľmi zriedkavo sa na nás obracajú aj zákazníci s požiadavkou na pozáručný servis.

Preto Vám môžem túto zásuvku s čistým svedomím odporučiť do akéhokoľvek nábytku, určite nebudete sklamaný.

Pevne verím, že v tomto článku nájdete odpoveď na otázku prečo je zásuvka BLUM Tandembox Antaro ideálnym riešením práve pre Vás a práve do Vašej kuchyne, komody či do spálne.

Vyradené riešenia Tandembox s ktorými sa môžete stretnúť v jestvujúcom nábytku

Pripravili sme pre Vás opis riešení ktoré boli v minulosti v ponuke a môžete sa s nimi stretnúť vo Vašom nábytku alebo v nábytku Vašich známych. V súčasnosti už tieto riešenia nie sú v ponuke.
Časť z nich bola vyradená a časť nahradená iným riešením.

Farby

V minulosti boli dostupné farby Nerez a Čierna.
Nerezová farba bola postupne vyradená príchodom zásuvky Legrabox.
Čierna farba bola postupne vyradená príchodom zásuvky Merivobox.

Korpusové lišty (výsuvy)

V minulosti boli dostupné korpusové lišty s nosnosťou 50 kg, tieto boli vyradené s nástupom lišty TOB.

V minulosti boli dostupné korpusové lišty s funkciou TIP ON bez Blumotion pri zatváraní. Tieto lišty boli vyradené nástupom lišty TOB – lišty ktorá umožňuje kombinovať mechanizmus Blumotion – tlmenie pri zatváraní a TIP ON.

Tandembox plus - okrúhly reling

Okolo roku 2015 BLUM postupne nahradil Tandembox plus ktorý mal okrúhly reling novým modelom Tandembox Antaro hranatým relingom. Zmenil sa dizajn bočnice a relignu, nemenila sa však korpusová lišta.

Tandembox Intivo

Tento výsuv bol postupne vyradený nástupom zásuviek Legrabox a Tandembox Antaro. Výsuv Intivo bol dizajnovo identický s Tandemboxom Antaro, rozdiel bol pri vysokej zásuvke a tiež viacerými farebnými možnosťami krytiek a bočníc.

Sklo medzi relingom a bočnicou

Tento prvok s ktorým sa môžete stretnúť pri zásuvkách výšky C a D bol vyradený z ponuky príchodom zásuvky Merivobox.

Vnútorná zásuvka výšky B

Táto možnosť bola vyradená pri prechode na Tandembox Anataro a bola nahradená výškou C.

Vysvetlenie niektorých pojmov firmy BLUM

Mechanizmus pohybu Blumotion

Blumotion je označenie pre mechanizmus s tlmením pri zatváraní.

Mechanizmus pohybu TIP-ON Blumotion

Je kombinácia mechanizmu TIP ON a Blumotion. Korpusová lišta je osadená mechanizmom Blumotion a mechanizmus TIP ON je potrebné dokúpiť samostatne.

K mechanizmu TIP ON odporúčame použiť synchronizačný hriadeľ pre každú šírku zásuvky (vychádzame z referencií našich zákazníkov, BLUM odporúča od šírky skrinky 600 mm). Hriadeľ slúži na zosynchronizovanie otváracích mechanizmov. Pri vysokých alebo širokých zásuvkách sa môže stať, že sa po zatlačení na krajnú časť čela zásuvky aktivuje TIP ON mechanizmus len na jednej strane a druhý ostane zablokovaný. Vďaka synchronizačnej tyči sa tieto mechanizmy zosynchronizujú a otvárajú zásuvku súčasne.

Mechanizmus pohybu TIP ON

je označenie pre mechanický mechanizmus ktorý otvorí dvierka „na dotyk“ resp. po zatlačení na dvierka. U niektorých výrobcov je tento mechanizmus nazvaný PUSH alebo PUSH to OPEN, či P2O.

ServoDrive

Je označenie pre elektrický mechanizmus ktorý otvorí dvierka „na dotyk“. V súčasnosti jestvuje tento mechanizmus na výsuvy, výklopy, pre chladniču a umývačku riadu. Mechanizmus ServoDrive patrí medzi jeden z najlepších výrobkov značky BLUM.

Stablizácia čela a dna

Stabilizácia čela a dna zásuvky slúži na spevnenie spojenia čela a dna zásuvky. Svoje opodstatnenie si nájde hlavne pri širokých alebo vysokých čelách.

Blum odporúča použiť stabilizáciu nasledovne:
1 kus pri šírke čela do 450mm
2 kusy pri šírke čela od 450 mm
3 kusy pri šírke čela od 900 mm

Pre montáž stabilizácie čela a dna je potrebné vyvŕtať do čela zásuvky dve diery podľa návodu.

Stabilizáciu čela a dna môžete v prípade núdze nahradiť kovovým uholníkom ktorý priskrutkujete o dno a čelo zásuvky.

Skrinka pod drez

Správnym skombinovaním bočníc a výsuvov viete vytvoriť nízku alebo vysokú zásuvku pre skrinku pod drez. Takúto zásuvku si viete prispôsobiť presne podľa Vašich potrieb a priestoru v skrinke tak, aby ste vedeli využiť priestor pod drezom na 100%.

Kontaktujte nás v prípade, že si neviete poradiť s konštrukciou takejto zásuvky, radi Vám poradíme pri výbere vhodných koponentov spomedzi kovania firmy BLUM.

Zásuvka pod drez Tandembox Antaro

Hliníkový rám

K zásuvke BLUM Tandembox Antaro môžete ako čelo použiť tiež hliníkový rám, špeciálne adaptéry potrebné pri prpevnenie relingov nájdete na našej stránke. Tento spôsob montáže je však z dôvodu vyššieho rizika rozbitia skla zriedkavý.

Inserta

Inserta je spôsob montáže uchytenia čela, závesov, montážnych podložie (a iného kovania) do predvŕtaných otvorov. Pre tento spôsob uchytenia čela je potrebné mať presne predvŕtané otvory do ktorých sa zasunie uchytenie čela.

Uchytenie prostredníctvom mechanizmu Inserta je za pomocou hmoždiniek, je pevnejšie, presnejšie a (okrem vŕtania) jednoduchšie oproti uchyteniu priskrutkovaním.

To však neznamená, že neodporúčame používať uchytenie priskrutkovaním, naopak, tento spôsob uchytenia zostáva pri domácom použití alebo v menších výrobách nábytku stále najpopulárnejšie riešenie, netreba sa obávať nepevnosti spojov.

Oceľový chrbát

Toto riešenie chrbta nie je na našom trhu dostupné.

BLUM Orga-Line

Orga-Line je označenie pre vnútorné členenie zásuviek BLUM. Systém pozostáva z členenia pre nízku aj vysokú zásuvku BLUM.
Na našej stránke nájdete najpoužívanejšie prvky tohto systému. Spracovanie tohto sortimentu firmy BLUM sa vyznačuje vysokou kvalitou a precíznosťou.

Space corner

Tento mechanizmus je riešenie BLUMu pre rohové skrinky. Toto riešenie je podľa môjho názoru viac efektné ako funkčné, keďže jeho použitie uberá veľa priestoru v skrinke.
Samozrejme, vieme Vám dodať aj diely potrebné pre zostavenie tohto systému.

Blum Space corner

Bočná stabilizácia – zabudovateľná nahor

Táto stabilizácia slúži na spevnenie čelných výsuvov nadmernej šírky. Výrobca odporúča jej použitie pre šírky korpusu od 900 do 1200 mm.

Minimálna a maximálna šírka zásuvky

Maximálna šírka zásuvky ktorú odporúča BLUM je 1200 mm. Tomuto sú prispôsobené aj dĺžky čela a relingu pre vnútornú zásuvku.

Minimálna šírka zásuvky je 275 mm.

Čelo pre vnútornú zásuvku, reling pre vnútornú zásuvku a hriadele pre synchronizáciu majú na prvý pohľad zvláštny rozmer a je to kvôli tomu, aby sa nedali použiť na zásuvku širšiu ako 1200 mm. Každý z týchto prvkov je možné skrátiť.

Všetky informácie v tomto článku sú platné podľa mojich vedomostí a podľa aktuálnej ponuky BLUMu k februáru 2024. Samozrejme, môžem sa v niečom mýliť a ani prax od roku 2009 mi nezaručuje neomylnosť a preto budem vďačný ak ma na chyby v texte upozorníte. Ďakujem.)


František Miškovič
miskovic@fpinterier.sk

    Súvisiace produkty